Splitboarden met gids

Splitboarden oftewel snowboardtoeren wint elk jaar meer aan populariteit bij het snowboarden. Je gaat met een gids op pad op een gekende skitoer-route ofwel maken we een eigen spoor omhoog. Hierbij kan het gaan over toeren van pakweg 500 hoogtemeters (ongeveer 2u effectief stijgen) tot een hele dag stappen. De keuze van de snowboardtoeren is aangepast aan de conditie en kennis van de deelnemers, van beginners tot ervaren riders.

Het mooie aan splitboarden is dat je meestal verder weg bent van de gekende pistes en je kan genieten van het natuurlijke spektakel dat de winterse bergen voor je hebben gebouwd. Tegelijkertijd moet je ook rekening houden dat je langer blootgesteld bent tegen de bergwand tijdens het omhoog “vellen”, waardoor de risicofactor stijgt. Splitboarden en dus toeren vragen in het algemeen nog meer voorbereiding en inzicht in lawine- en alpiene zekerheid.

Ook qua materiaal is er wel wat meer voorbereiding, waarmee je dan op voorhand geholpen wordt. White Sessions biedt sowieso touren aan op maat van de vraag en rekening houdend met de weersomstandigheden. Je kan ook kiezen om te leren splitboarden, waarbij White Sessions een sessie zal voorbereiden op en in de buurt van de pistes.

Neem contact op om een offerte op maat aan te vragen!

White Sessions Contacteren